پایتون یا جاوا: محبوبیت زبانهای پایتون و جاوا
مقایسه محبوبیت نسبی لهجههای نرمافزارنویسی گوناگون بسیار دشوار میباشد. طراحی سایت در مشهد جهت مرتبهبندی لهجههای نرم افزارنویسی بر طبق محبوبیت، میقدرت از منابع جانور در اینترنتوبسایتهایی نظیر TIOBE و Stack Overflow بهره مند شد. برای معلوم کردن واحد سنجش محبوبیت لهجههای اپنویسی جاوا و پایتون نیز از این دو منبع مستعمل میباشد.
مقایسه محبوبیت نسبی با به کارگیری از شاخص TIOBE
«شاخص جامعه اپنویسی» (Programming Community Index) که به وسیله اینترنتوبسایت TIOBE تنظیم شدهاست، نشانگر محبوبیت لهجههای نرمافزارنویسی میباشد. این شاخص، هر ماه بهروزرسانی میگردد. این شاخص، مبتنی بر ایده ها تعداد متعددی از نرم افزارنویسان خبره در سطح عالم، یادگرفتنهای آنلاین مو جود از گویشهای اپنویسی و دیگر منابع اینترنتی، محبوبیت نسبی لهجههای نرمافزارنویسی را میسنجد و آنان را بر پایه ی محبوبیت مرتبهبندی مینماید.
دراین شاخص از دادههای مربوط به موتورهای جستجوی دوستداشتنی نظیر گوگل، یاهو، بینگ، ویکیپدیا، آمازون، یوتیوب و بقیه موردها نیز برای سنجش ترازو محبوبیت گویشهای اپنویسی و جایگاهبندی آنان مستعمل میباشد. قابل توجه میباشد کهاین شاخص، شایسته ترین لهجههای نرم افزارنویسی را جایگاهبندی نمینماید.
از این شاخص میاقتدار برای معلومکردن ترازو بهروز بودن لهجههای نرمافزارنویسی بهره برد. به عبارت دیگر، نرمافزارنویسان مبتدی و تازه کار می توانند از این شاخص برای معلوم کردن دوست داستنی ترین گویشهای اپنویسی و یادگیری آنان به کار گیری نمایند. اپنویسان رشتهای نیز میتوانند از این شاخص به کار گیری نمایند تا در هنگام استارت یک پروژه نرم افزارنویسی نو تصمیم بگیرند که می بایست از کدام گویش اپلیکیشننویسی برای کد نویسی پروژه خویش به کار گیری نمایند.
همان گونه که دراین صورت نیز قابل مشاهده میباشد، گویش اپنویسی جاوا بر طبق شاخص TIOBE، مانند سال قبلی، تحت عنوان دوست داستنیترین لهجه نرم افزارنویسی عالم تعیین گردیده است. لهجه نرم افزارنویسی پایتون در درجه سوم جای دارد. با این اکنون، لهجه پایتون طی سالهای قبل پروسه رو به رشدی از حیث محبوبیت داشته میباشد؛ به گونه ای که براساس این شاخص، لهجه پایتون بیشترین پیشرفت در محبوبیت را دربین کلیه لهجههای نرم افزارنویسی تصویب نموده است.